Begravelsen

En siste oppdatering på denne bloggen. (kommer muligens en oppdatering av overekkelsen av pengene på Ahus)

 

Bente i kjolen som hun har på seg i graven.Som forventet var det mange som ville følge Bente til sin aller siste hvile. Allerede kl 1230 måtte man begynne å stå i gangen i kirken. Nannestad kirke tar ca 160-170 personer, men i dag var den fylt opp med 280 sørgende personer. Det var overfullt, men det var veldig hyggelig med så mange tilstede på en ellers så trist dag. Et stort blomsterhav fylte også kirken samt at kreftavdelingen på Ahus fikk inn kr 23.990. Men jeg fyller på med 10 kr til så summen blir 24.000,-. Dette blir det hyggelig og overlevere avdelingen på Ahus.

Begravelsen åpnet med solosang The Rose med Silje Kjelsrud. Prest Arne Torkel holdt deretter en fin minnetale om Bente. Etterpå holdt Bente's sjef i barnehagen Torstein Owe en meget gripende og flott tale, som ble avsluttet med et dikt lest av barnehageassistent Hege Yri.

En gruppe fra Cremê Fraiche sang deretter Fields of gold.

Etter sermonien var ferdig inne i kirken ble båren båret ut av Edwin, Nicolai, Jannicke, Hans Håkon, Tor Vidar og meg selv Roger. Det var en lang og tung vei opp til selve gravplassen, føltes veldig lang egentlig. Etter at båren var senket ble det kastet på blomster for de som ønsket dette.

Masse kondolanser fra fjern og nær ble mottatt.

Det ble etter begravelsen holdt en minnestund på Moreppen Grendehus for familie, noen venner og kollegaer av Bente, totalt 84 personer.

Her holdt jeg en velkomst tale som var fra Bente og min pappa (Per). Han er vel ikke den mannen som er familiær meg slike taler, derfor ble det meg. Det ble inntatt en god del snitter mens man skravlet i vei om meget og mangt. Etter maten holdt jeg en tale (fra meg selv) som fortalte litt om sykdomsforløpet det siste året. Tror det var mange som syntes dette var en grei avslutning/oppsummering av Bente's siste leveår egentlig. Hilde L. holdt også en tale som inneholdt historier fra gamle dager, samt den siste tiden sammen med Bente. Så var det en stort antall kaker som skulle fortæres før vi etterhvert gikk hvert til vårt.

Det var en meget hyggelig avlsutning på en ellers så tung dag. Unge som eldre hadde nok dette behovet. Skulle bare ønske at man kunne tatt med alle som hadde samme behov, men det fikk vi rett og slett ikke til.

For familien, Roger


7 kommentarer

Trine

13.01.2013 kl.19:16

var en fin og verdig begravelse...samtidig veldig trist

og rart at Bente er borte....♥ var veldig fint og være på minnestunden,være sammen i en sånn tung stund,ok og høre litt om Bente sine siste uker..men det er jo altfor tidlig og bli borte i så ung alder,grusomt...men livet går videre..sånn er vi skapt ♥ hvil ifred Bente♥ kommer innom deg,har flere på kirkegården jeg ♥

Bente Hoen

13.01.2013 kl.19:49

Takk for at du deler dette Roger. Ser ut til at det ble en verdig og fin begravelse for Bente. Sikkert utrolig godt for dere som sto nærmest Bente å se at så mange kom for å ta et siste farvel. Nå kommer "hverdagen" for dere uten Bente. Det blir nok mange tunge stunder for dere alle sammen fremover. Fortsett å ta vare på hverandre.

Marianne P

13.01.2013 kl.20:07

Gruet meg enormt til Fredagen , men med en sånn fin sermoni og flotte sanger kom vi oss igjennom . Jeg og Pilar . Det gikk ikke mer en 1 døgn før jeg såå gjerne skulle ha snakket med Bente igjen . Oss damer imellom med døttre som henger sammen nesten daglig . Det var så fint med henne , aldri noe problem å snakke med henne om jenters krumspring :) <3<3<3

Vibeke Akselsen

13.01.2013 kl.20:08

Takk for at du orker å dele dette med oss..Var en verdig avslutning og godt å få være der å ta et farvel..Bente vil aldri bli glemt <3

Unn Kristin

13.01.2013 kl.22:10

Først Roger vil jeg takke deg for at du orker å dele dette med oss

Det var en fin, verdig og stemningsfull begravelse - samtidig veldig trist

Dere hadde ordnet en verdifull avskjed , har kjent Bente i mange mange år, ikke hatt noe spesiell kontakt de siste årene, men "pratet" litt på face, mailet litt -ett par tlf samtaler hadde vi desember , da hun lurte på litt av hvert vedr ting og tang.. noe som du også Roger hadde pratet med henne om at hun kunne ringe mamma om.. var godt å kunne snakke med henne.. Hun var ei flott dame som hadde en flott familie rundt seg <3 jeg kommer til å hilse på henne når jeg er å hilser på pappa - go klem til dere alle

vigdis finnstun

13.01.2013 kl.22:12

en takk til deg og familien for at jeg fikk være med på en verdig og fin avskjed med bente. en flott person ble borte så alt for tidlig, vil alltid bære bente i mitt hjerte.

Gro Wollik

15.01.2013 kl.05:48

Takk Roger for alt du har delt med oss alle I denne tunge tiden . Var en utrolig trist dag men en flott begravelse og en verdig avskjed med en fantastisk flott dame som Bente : vil altid huske humøret og det flotte smile hennes hun var altid en dame som du kunne prate med tenker masse på dere alle sammen og ønsker dere lykke til videre :)

Skriv en ny kommentar

Min hverdag med diagnosen Leukemi/Myelomatose - Benmargskreft.

Min hverdag med diagnosen Leukemi/Myelomatose - Benmargskreft.

44, Nannestad

Jeg er ei dame på 44 år som 1. februar 2012 fikk diagnosen Leukemi/Myelomatose - Benmargskreft.k Jeg bor alene sammen med mine to tenåringsbarn Julie 15 år og Edwin 16 år. Jeg jobber til daglig som barneveileder i Midtbygda barnehage i Nannestad men er nå fortiden sykmeldt. Jeg håper at min familie, venner og andre kjente ønsker å følge meg på min blogg og kom gjerne med kommentarer og innspill etterhvert som tiden strider frem.

Kategorier

Arkiv

hits